Супозит ПЛЮС

Склад однієї свічки 4,7 г:

Бактерії рода Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis 1:1 (КУО/г) - 5 х 108 КУО/у одній свічці

Наповнювач лактоза - до 4,7 грамів


Імунобіологічні властивості

Зміцнює імунітет тварин. Містить пробіотичні бактерії, що є антагоністами патогенних та умовно-патогенних бактерій. За рахунок цього досягається нормалізація мікрофлори і лікування запальних процесів у статевих органах тварин.

Покращує ефективність штучного осіменіння свиней, дрібної рогатої худоби та корів. Містить антибіотик групи полімексинів колістин сульфат, який виявляє бактерицидну дію проти грам-негативних бактерій, таких як кишкова паличка, гемоглобінофільні бактерії, сальмонела. Пробіотичні бактерії Bacillus subtilis та Bacillus licheniformis є малочутливими до колістин сульфату, пеніциліну, амоксициліну, тетрацикліну.

Вид тварин

Свині, корови, дрібна рогата худоба

Показання до застосування

Для зміцнення імунітету тварин, для лікування та профілактики ендометриту, маститу та покращення ефективності штучного осіменіння свиней та корів. Для відновлення мікрофлори після антибіотикотерапії.

Протипоказання

Не призначати тваринам з сильними порушеннями функції нирок. Не застосовувати з антибіотиками, до яких чутливі пробіотичні бактерії Bacillus subtilis та Bacillus licheniformis, а саме тілозину, гентаміцину, комбінації триметоприму з сульфадіазіном, триметоприму, енрофлоксацину та доксіцикліну.

Застереження при застосуванні

Не призначати тваринам з сильними порушеннями функції нирок. Не застосовувати з антибіотиками, до яких чутливі пробіотичні бактерії Bacillus subtilis та Bacillus licheniformis, а саме тілозину, гентаміцину, комбінації триметоприму з сульфадіазіном, триметоприму, енрофлоксацину та доксіцикліну.

Взаємодія з іншими засобами

Препарат може застосовуватись сумісно з такими антибіотиками: колістин сульфат, пеніцилін, амоксіцилін, тетрациклін. Пробіотичні бактерії Bacillus subtilis та Bacillus licheniformis, які входять у склад препарату є малочутливими до них.

Препарат не застосовувати з антибіотиками: тілозином, гентаміцином, комбінація триметоприму з сульфадіазіном, триметопримом, енрофлоксацином та доксіцикліном, до яких чутливі пробіотичні бактерії Bacillus subtilis та Bacillus licheniformis.

Особливі вказівки при вагітності, лактації, несучості

Дозволяється застосування під час вагітності, лактації.

Спосіб застосування та дози

Інтравагінально свиноматкам, коровам, дрібній рогатій худобі:

Свиноматки: за 12 годин до парування та через 12 годин після парування ½ супозиторію інтравагінально одноразово; за кілька днів до очікуваного опоросу ½ супозиторію інтравагінально одноразово; після опоросу, після природного або примусового звільнення матки від плаценти ½ супозиторію в порожнину матки відразу та один супозиторій через 10-12 годин. Після закінчення курсу антибіотикотерапії з метою профілактики дисбактеріозів ½ супозиторію інтравагінально один раз на добу, на протязі трьох - п´яти діб. Супозиторії потрібно вводити за допомогою пальців рук (з дотриманням правил гігієни) якомога глибше.

Корови: за 12 годин до парування та через 12 годин після парування по одному супозиторію; за кілька днів до очікуваного отелу, по одному супозиторію інтравагінально одноразово; після отелу, після природного або примусового звільнення матки від плаценти два супозиторію в порожнину матки відразу та одну через 10-12 годин. Після закінчення курсу антибіотикотерапії з метою профілактики дисбактеріозів по одному супозиторію, один раз на добу, на протязі трьох - п´яти діб. Супозиторії потрібно вводити за допомогою пальців рук (з дотриманням правил гігієни) якомога глибше.

Дрібна рогата худоба: за 12 годин до парування та через 12 годин після парування ½ супозиторію інтравагінально одноразово; за кілька днів до очікуваного опоросу ½ сіпозиторію інтравагінально одноразово; після опоросу, після природного або примусового звільнення матки від плаценти ½ супозиторію в порожнину матки відразу та один супозиторій через 10-12 годин. Після закінчення курсу антибіотикотерапії з метою профілактики дисбактеріозів ½ супозиторію інтравагінально один раз на добу, на протязі трьох - п´яти діб. Супозиторії потрібно вводити за допомогою пальців рук (з дотриманням правил гігієни) якомога глибше.

Термін придатності

Термін придатності – 24 місяці з дати виробництва при температурі зберігання від 0оС до +40 оС.

Умови зберігання і транспортування

Уникати дії прямого сонячного світла. Зберігати у сухому темному приміщенні при температурі від 0оС до +40 оС.

© Использование материалов разрешается при условии активной индексируемой ссылки на vetasan.ua